עורך דין צבאי
כשאנחנו חושבים על הצבא, פעמים רבות עולה בראשנו תמונה של גוף שלא ניתן לעמוד מולו, אבל זה ממש לא נכון. עורך דין צבאי
הליך ההכרה מורכב משני שלבים. הראשון, הגשת בקשה להכרה ובדיקת הקשר הסיבתי בין הפגיעה לבין השירות. השני, קביעת אחוזי הנכות על ידי הועדות הרפואיות וקבלת פיצוי ומעמד של נכה צה"ל
כל חייל, חיילת ומשרת שנפגעו במהלך ועקב השירות רשאים להגיש למשרד הביטחון בקשת הליך הכרה כנכה צה"ל לפי חוק הנכים.
את הבקשה מגישים על גבי טופס ייעודי לפי סוג הנכות – חבלה או מחלה.
עם הגעת הבקשה למשרד הביטחון (בדואר או בדוא"ל) תבוצע בחינה ראשונית – האם מדובר בתביעה על מחלה או בתביעה על חבלה, ובהתאם תנותב הבקשה למסלול המתאים.
בקשות שקשורות לחבלות ברורות ומתועדות כמו חבלות מבצעיות או חבלות באימון לרבות פוסט טראומה, יופנו "למסלול ירוק" שהוא מסלול מהיר יותר שבו מגיעים ישירות לוועדה רפואית או לבדיקה רפואית.
בקשות שאינן מטופלות במסלול ירוק עוברות ליחידת התביעות להליך של איסוף חומר רפואי ומידע עובדתי. המידע נאסף מקופות חולים, צבא, משטרה (במקרה ורלוונטי להליך) מוסדות רפואיים וכל מקור אחר שרלוונטי לבחינת העובדות.
לאחר סיום הבירור העובדתי וקבלת מלוא הנתונים הנדרשים, יקבל קצין התגמולים אחת מההחלטות הבאות:
בהמשך הליך הכרה כנכה צה"ל, תתבצע הפניה לבדיקה של יועץ רפואי מתבצעת במקרה וקצין התגמולים זקוק לחוות דעת לצורך קבלת החלטה האם לקבל את הבקשה ולהפנות לוועדה רפואית או לדחותה ולהפנות את הנכה להגיש ערעור לבית משפט.
במקרה והחליט קצין התגמולים לדחות את הבקשה, יתאפשר לנכה להגיש ערעור לוועדת הערעורים לפי חוק הנכים שליד בית משפט השלום בתוך 30 ימים מקבלת ההחלטה בדואר רשום.
לפנות למשרד הביטחון אגף שיקום נכים בבקשה לקבל הכרה לפי חוק הנכים.
מרגע שקצין התגמולים מקבל את הבקשה ומכיר בקשר סיבתי בין הפגיעה לבין השירות, מוזמן המבקש להופיע בפני ועדה רפואית מחוזית לצורך קביעת דרגת הנכות לפגימה שהוכרה על ידי קצין התגמולים.
הועדה הרפואית קובעת אחוזי נכות קבועים או זמניים בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות). בהרכב הועדה הרפואית נכלל רופא אחד לפחות שתחום התמחותו בפגיעה המוכרת ויתכן ויהיו רופאים נוספים בתחום התמחות אחר.
הועדה תקבע אחוזי נכות על בסיס המסמכים שעמדו בפניה והיא רשאית לבקש מידע נוסף ולסכם את התיק במועד נדחה אחר.
על החלטת הועדה המחוזית ניתן לערער בפני ועדה רפואית עליונה תוך 30 ימים ממועד קבלת החלטת הועדה הרפואית המחוזית.
הערעור מוגש באמצעות פניה לקצין התגמולים במחוז אליו שייך המבקש.
בהרכב הועדה הרפואית נכללים שלושה רופאים מומחים לפחות.
על החלטת הועדה הרפואית העליונה ניתן להגיש ערעור לבית משפט מחוזי בשאלה משפטית בלבד, בתוך 45 ימים מיום קבלתה.
כשאנחנו חושבים על הצבא, פעמים רבות עולה בראשנו תמונה של גוף שלא ניתן לעמוד מולו, אבל זה ממש לא נכון. עורך דין צבאי
אוי לא! התגייסתם לצה״ל טובים ושמחי לבב אך לצערכם נפצעתם במהלך השירות, פציעה פיזית קשה אשר מקשה עליכם, או לחילופין, פגיעה נפשית מטלטלת
כפי שאתם בוודאי יודעים, לעריכת דין פנים רבות, כלומר, תחומים והתמחויות מגוונים – פלילי, עבודה, מקרקעין, גירושין, תעבורה ואולי חלקכם תתפלאו לשמוע כי
איזו באסה! נפגעתם במהלך השירות הצבאי שלכם פגיעה פיזית/נפשית או שמצבכם הרפואי החמיר, אבל הרגע השתחררתם מהשירות ואין לכם כסף לעורך דין טוב
לצערנו, בכל יום מצטרפים עוד ועוד חיילים וחיילות אשר מגישים תביעות נגד משרד הביטחון באמצעות עורך דין משרד הביטחון, בעקבות החמרת מצבם הרפואי
צבא. הגוף הגדול ביותר במדינת ישראל, עם שפה שונה, חוקים אחרים והמון בירוקרטיה. במקרה של תביעת נזיקין, אין ספק שאתם צריכים גורם מומחה.
כשאנחנו חושבים על הצבא, פעמים רבות עולה בראשנו תמונה של גוף שלא ניתן לעמוד מולו, אבל זה ממש לא נכון. עורך דין צבאי