חיילים מצייצים

נפגעתם במהלך השירות הצבא? לא יודעים מה הזכויות שלכם או למי לפנות ? מרגישים שאתם חייבים לקבל הכוונה טובה ? אתם לא לבד !

חיילים מצייצים זה הבית שלכם, קהילה גדולה וותיקה שמאגדת משרתים שאבודים בדיוק כמוכם ואנשי מקצוע מעולים שכולם כאן כדי לעזור ותת את העצה החשובה שיכולה לקדם אותם בחיים ולעזור לך בדיוק היכן שקשה לכם.

אז הנה אנחנו מתחילים :

האם חייל יכול להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?

אז כן, במידה ונפצעתם במהלך השירות הצבאי שלכם, פיתחתם מחלה נפשית או לחילופין, מחלה קיימת אשר התגייסתם איתה החמירה בעקבות שירותכם, באפשרותם לפנות למשרד הביטחון אגף השיקום כדי לקבל הכרה בפגיעתכם יחד עם פיצויים ועזרה רפואית.

אילו פגיעות נחשבות מתאימות לתביעה?

ובכן, הפציעה כמובן תלויה באופי השירות שלכם. במידה והייתם לוחמים יתכן ותפגע שמיעתכם בעקבות היריות, יתכנו פציעות פיזיות בעקבות האימונים המחמירים, קריעות ברצועות בברכיים/כתפיים, שברי מאמץ, פגיעות עקב נשיאת משקל כבד וכו. במידה ושירתם בסביבת חומרים כימיים יתכן ותפתחו מחלות בהתאם. מחלות עור המתפרצות במהלך הישרות יכולות להצביע על מתח רב, מחלות נפשיות המתפרצות עקב אירועים טרגיים בוודאי נכללות והרשימה עוד ארוכה.

האם קיימת הגבלת זמן להגשת תביעה?

לצערנו במידה וברצונכם להגיש תביעה נגד משרד הביטחון, עליכם לעשות זאת תוך 3 שנים מהשחרור, מעבר למסגרת הזמן הזו יחול חוק ההתיישנות על המקרה – כלומר, פגיעתכם לא תהא רלוונטית ולא תוכלו לתבוע את משרד הביטחון. על כן מומלץ לקדם את העניין במהירות ולא להיות שאננים.

האם יש דרך לאכוף זאת?

בעקרון, חוק הוא חוק אבל כן קיימים מקרים חריגים בהם ניתן לתבוע לאחר מסגרת זמן זו. בנוסף, במידה ויש תיעוד כלשהו להחמרת מצבכם או פגיעתם, תתכן הארכת זמן להגבלה הנ״ל. בכל מקרה, כדאי לדעת כי לחץ ציבורי, התקשרות ודעת הציבור עלולים להשפיע רבות על החלטות שכאלה מכיוון שהם יוצרים ״באזז״ ולכן מומלץ לפרסם את סיפורכם האישי ב״חיילים מצייצים״ – לחיילים מצייצים עמודי פייסבוק ואינסטגרם גדושי עוקבים אשר עשו לא פעם מהפכה בתחום.

מה שונה תביעה צבאית מתביעה אזרחית מול משרד הביטחון?

כאשר חייל מגיש תביעה נגד משרד הביטחון על מנת שיכירו בו כנכה צה״ל, כל שעליו לעשות הוא להוכיח כי הפציעה הפיזית/הנפשית או החרפת מצבו הרפואי התרחשו בעת שירותו הצבאי, לעומת אזרח אשר מתבקש לעבור ועדות רפואיות ולהוכיח כי נפגעה יכולתו להתפרנס בכבוד. 

אז היכן הקושי אתם בוודאי שואלים

התשובה פשוטה למדיי – רובינו, כאשר היינו חיילים צעירים וחסרי דאגות, לא שמרנו מסמכים של רופאים או ועדות רפואיות ועל כן קשה למצוא חומרים המעידים כי הפגיעה התרחשה בזמן הצבא. על כן מומלץ להיעזר בעורך דין צבאי אשר מתמחה בתחום, מכיר את הגופים והבירוקרטיה וביכולתו לזרז ולקדם את כל התהליך. 

איך חיילים מצייצים יוכלו לסייע בדבר?

מעבר להיותם קהילה גדולה אשר ביכולתה לחולל שינוי של ממש, פוסט קטן בפייסבוק או באינסטגרם עשוי לעזור לכם למצוא עד – חייל אשר שירת אתכם ויכול להעיד כי אכן נפצעתם בזמן השירות או לחילופין, מצבכם הרפואי הדרדר. בנוסף, בעזרת העמוד הנ״ל תוכלו לאתר חיילים אשר חוו דברים דומים ולקצור מהם המלצות לעורך דין צבאי טוב ולהתנהלות מול משרד הביטחון.

אז מה היה לנו כאן? לסיכום, במידה וברצונכם לתבוע את משרד הביטחון על הדרדרות במצבכם, הצטיידו בעורך דין צבאי טוב, הכנסו לעמוד הפייסבוק של חיילים מצייצים או לעמוד האינסטגרם שלהם, העזרו בחוכמת ההמונים ובכוח הרב של הקהילה העצומה הזו ואל תחששו ללכת על זה בכל הכוח ולקבל מה שמגיע לכם. בהצלחה!  

מאמרים נוספים

שתפו

המסלולים שלנו

מדריכים
מקוונים

סימולציה
לוועדה רפואית

חבר
טלפוני

check up-medical report-files and folders-healthcare and medical-medical assistance-clipboard

סיוע וליווי מלא
בהגשת תביעה

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות

עורך דין צבאי

כשאנחנו חושבים על הצבא, פעמים רבות עולה בראשנו תמונה של גוף שלא ניתן לעמוד מולו, אבל זה ממש לא נכון. עורך דין צבאי

קרא עוד »

*השירות אינו משפטי. | המידע המוצג באתר הינו מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ או המלצה מכל סוג שהוא.

כל הזכויות שמורות © | 2022 | כמה עוד בע"מ

Site By | SHOWCASE ONLINE